Connect with us

Uncategorized

Elden Ring: The Convergence е масивен основен ремонт, който „не иска да се чувства като мод“

Модификациите могат да надхвърлят поставянето на Teletubbies в Left 4 Dead. Те могат да пренапишат композицията на цели игри, да променят начина, по който започват, или сами да създават изцяло нови игри. С огромен дизайн, тези широкомащабни проекти могат да вдъхнат нов живот на по-стари игри или напълно да променят начина, по който ги играем, и тази година Пръстенът на Елден получава такъв мод.

Наречен Elden Ring: Конвергенция, той напълно ще пренапише книгата с най-новото заглавие от FromSoftware. Екип от седем модератори започна работа, за да добави нови класове, оръжия, брони, заклинания и босове към играта с отворен свят, като същевременно ремиксира начина, по който играчите подхождат към играта от самото начало. Това е гигантски проект, следващ стъпките на предишния проект на малкия екип, Dark Souls 3: The Convergence.

„Започнахме като прост мод с намерението да преработим системата за заклинание в Dark Souls 3“, ми каза творческият директор Пол „CouchJockey“ Gooch. „Но след известно време разбрахме, че наистина можем да направим играта Dark Souls, която всички винаги сме искали да играем.“

След като преди това е направил любима версия на The Convergence за една от игрите на FromSoftware, Gooch вижда това преживяване като начин да информира екипа за подхода към Elden Ring, за който можете да сте в течение в Group Discord. „Сега знаем, че е по-добре да бъдем амбициозни от самото начало и да вярваме, че парчетата ще си дойдат на мястото.“

Ето защо Elden Ring: The Convergence е както планирано, така и разработено едновременно, за да даде на екипа възможността да задвижи топката и да направи промени, ако е необходимо, като актуализация на FromSoftware, която прекъсва работата.

В какъв ред ще се изправите срещу шефовете на The Convergence?

За тази нова версия на The Convergence основният ми въпрос беше как екипът ще подходи към отворения свят на Elden Ring, тъй като този избор на дизайн може напълно да промени начина, по който този мод придобива форма. Gooch казва, че това означава, че The Lands Between няма да получи същото ниво на „щателно отношение“ като Dark Souls 3, но това почти може да е нещо добро.

„Това е като когато почистите малка част от кухненския плот и едно чисто място прави останалото мръсно и тогава се чувствате сякаш трябва да почистите всичко“, обясни Гуч, което означава, че промяната на малка част в Elden Ring може да доведе на екипа, който иска да обнови всичко.

За да избегне този проблем, Gooch каза, че екипът ще „експлоатира аспекта на отворения свят“ на Elden Ring. „Ние си играем с идеята за множество начални локации за различни класове, но няма да давам никакви обещания за това в момента.

„Текущата ни идея е, че ще има десет или 11 начални класа и след като изберете един, ще започнете играта в малка сграда или платформа в ефирна равнина“, каза Гуч. „Тогава на платформата ще има редица олтари, с които можете да взаимодействате.

„Тези олтари тогава са низшите класи. Например, ако започнете играта като Warrior, ще има три олтара. Единият ще бъде за гладиатора (фокусиран върху силата), един за берсерка (фокус с две ръце) и един за Dreadnought (фокус върху оръжие и щит). Това каза, че екипът в момента няма инструменти, за да постигне това, но това не означава, че някой друг няма да ги направи междувременно.

Както се очакваше, промяна на играта по този начин може да доведе до драстични проблеми с баланса, но Gooch обясни как това ще се погрижи и се надяваме да се разреши с „много тестове“ по време на разработката.

Подобно на Ornstein и Smough в първия Dark Souls, Elden Ring има редица моменти, които действат като истински тестове за играча – първият е Margit, The Fell Omen. Чрез гореспоменатите тестове, Gooch иска играчите да създадат тези моменти за себе си.

„Играчът трябва, в известен смисъл, да може да създава свои собствени точки на задушаване по някакъв начин. Ако играч иска да се бие с главния бос на върха на планината преди този с Limgrave, той може, но няма да бъде лесно”, обясни той.

Надяваме се, че гореспоменатата система за стартиране на класа ще се включи в тази идея, като всеки има свой собствен „оптимален път“, който „ще включва каквито и да е предимства на този герой и ако следват пътя, ще имат достъп до всички полезни елементи през цялата игра. ”, според Гуч.

„Искаме както новите играчи, така и ветераните да се чувстват ангажирани, като предоставят много потенциални пътища“, добави Гуч. „Всеки с много уникален маршрут през играта.“

Ще преглеждате ли, ъъъ, „най-добрите“ местоположения на Elden Ring?

За да постигне това, Gooch казва, че неговите проекти имат „ориентиран към напредъка“ процес на планиране. „Поставям се на мястото на играч, който е решил да създаде определен тип персонаж и да видя как ще стане това. Ако играта подкрепя моите решения, чудесно. Но ако играта ме остави на студено, ще изградя мостове да поддържа тази игра.

„В крайна сметка тези мостове се превръщат в магистрали на прогреса и създават система, в която няма затворени врати“, добави Гуч.

С проект с размера на The Convergence, който променя начина, по който работи една игра, очевидно ще има продължаващи проблеми с баланса на мода и Gooch обясни как предишният опит е подготвил екипа за това.

„Процесът на балансиране е случай на удар на къртица“, каза Гуч. „Първо настройвате най-видимо небалансираните неща и оставяте следващите небалансирани неща да потърсят, след което повтаряте, докато ви стане гадно. Наистина няма бързане.

Въпреки това е почти невъзможно да се постигне този перфектен баланс, като вместо това екипът се ангажира с предизвикателството на предишните игри на FromSoftware. Това ниво на благоговение към жанра Souls е дълбоко в Гуч и неговия екип, като се простира до техните собствени разширения на знанията и цялостното качество на изживяването.

Още тигани! Още тигани! Още тигани!

“Винаги се опитвам да почитам историята и темите на оригиналната игра. Развитието на знания чрез хедканон или общоприети концепции отваря всякакви врати за оригинални дизайни”, обясни Гуч, добавяйки, че “имаме много високо качество на изработка и представяне. Ние никога не искам модът да се чувства като мод.

Elden Ring: The Convergence е настроен да бъде една от най-големите задачи за модифициране в последно време, като екипът му за разработка надгражда предишния си опит, за да се справи с основен мод, който променя начина, по който всеки играч взаимодейства с него. един от най-впечатляващите отворени светове в Това не е нещо, което екипът приема с лека ръка, който разбира трудната задача пред себе си.

„За разлика от компанията за игри, ние имаме предимството на времето и го правим само защото го обичаме. Това ни дава шанса да завършим нещата и да развием неща, които компаниите за игри просто не могат. да не правят.

Ако искате директно да подкрепите екипа на Convergence, можете да проверите техния Patreon. Понастоящем към проекта няма прикачена дата на пускане.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *